Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: حمله موشکی به پایگاه نیرو‌های ترکیه درشمال عراق، واکنش بایدن به سوء قصد به جان نخست وزیر عراق، کشته شدن ۱۷۰ یمنی از جمله ۷۰ کودک طی سه ماه، نفوذ هکری جدید «عصای موسی» به سرور‌های اطلاعاتی اسرائیلی و خبرسازی فرانسوی‌ها درباره احضار سفیر ایران در هانوی، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمله موشکی به پایگاه نیروهای ترکیه درشمال عراق

رسانه ها از حمله موشکی به یک پایگاه نیروهای ترکیه در شمال عراق گفتند.

شبکه خبری اسکای نیوز اعلام کرد، پایگاه «بعشیقه» واقع در شمال عراق که نیروهای ترکیه در آن مستقرند، هدف بیش از پنج فروند راکت قرار گرفت.

شبکه خبری سومریه نیوز هم به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داد که دو فروند راکت به پایگاه نیروهای ترکیه در موصل اصابت کرده است.

این رسانه عراقی، موشک ها را از نوع کاتیوشا اعلام کرد و یادآور شد راکت ها نزدیک این پایگاه در شهر موصل اصابت کرده است. در پی این حادثه، نیروهای امنیتی تدابیر شدیدی اتخاذ کردند.

واکنش بایدن به سوء قصد به جان نخست وزیر عراق

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای، حمله به اقامتگاه مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق را محکوم کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کاخ سفید، بایدن در این بیانیه که روز یکشنبه به وقت محلی منتشر شد، افزود: من حمله تروریستی که اقامتگاه نخست وزیر عراق کاظمی را هدف قرار داد، به شدت محکوم و از رهبری وی در دعوت به آرامش، خویشتن داری و گفتگو برای حفاظت از نهادهای کشور و تقویت دموکراسی ـ که عراقی ها بسیار سزاوار آن هستند ـ تمجید می کنم.

رییس جمهوری آمریکا ادعا کرد، به تیم امنیت ملی خود دستور داده است که در تحقیقات این حمله و شناسایی عاملان، به نیروهای امنیتی عراق کمک های لازم را ارائه دهند.

بایدن مدعی شد که واشنگتن در کنار تلاش دولت و مردم عراق برای حفظ حاکمیت و استقلال این کشور ثابت قدم می ایستد.

محل سکونت نخست وزیر عراق در منطقه سبز بغداد، بامداد امروز هدف حمله پهپاد انفجاری قرار گرفت که الکاظمی از این عملیات ترور جان سالم بدر برد.

حزب الله لبنان با صدور بیانیه ای، حمله بامداد روز یکشنبه به منزل نخست وزیر عراق را محکوم کرد و خواستار تحقیقات درباره عوامل و اهداف این حمله شد.

به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی المنار لبنان، در این بیانیه که عصر یکشنبه منتشر شد، آمده است: حزب الله با تندترین لحن، حمله خائنانه به منزل نخست وزیر عراق مصطفی کاظمی را محکوم می کند و سلامتی او و همراهانش را تبریک می گوید.

حزب الله لبنان همچنین خواستار «تحقیقات دقیق و قاطعانه» برای کشف «شرایط این حمله و عوامل و اهداف شوم آن» شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز در واکنش به سوءقصد علیه نخست وزیر عراق نوشت: سوء قصد به جان نخست‌وزیر عراق، فتنه جدیدی است که رد پای آن را باید در اتاق‌های فکر خارجی جستجو کرد.

علی شمخانی در واکنش به سوء قصد به مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: سوء قصد به جان نخست‌وزیر عراق فتنه جدیدی است که رد پای آن را باید در اتاق‌های فکر خارجی جستجو کرد که از سال‌ها قبل با ایجاد شد و پشتیبانی گروه‌های تروریستی و اشغال این کشور، جز ناامنی، ایجاد اختلاف و بی‌ثباتی، ارمغانی برای مردم مظلوم عراق نداشته‌اند.

«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز با محکوم کردن سوءقصد به نخست وزیر عراق، گفت: این گونه حوادث در راستای منافع طرف‌هایی است که به ثبات، امنیت، استقلال و تمامیت ارضی عراق تعرض کرده و در پی دستیابی به اهداف شوم منطقه‌ای خود بوده‌اند.

به گزارش اداره کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، در پی تلاش برای سوء قصد به نخست وزیر عراق، وزیر امور خارجه در تماس تلفنی با فواد حسین همتای عراقی خود با ابلاغ سلام رییس جمهوری اسلامی ایران به مصطفی الکاظمی از سلامتی نخست وزیر عراق، کسب اطمینان و ابراز خرسندی کرد.

در این گفت وگوی تلفنی، حسین امیرعبدالهیان چنین اتفاقاتی را خلاف ثبات و امنیت کشور دوست عراق برشمرد که از سوی بدخواهان عراق و در جهت بر هم زدن آرامش عراق انجام می‌شود.فواد حسین نیز در این گفت وگو ضمن تشکر از اهتمام رییس جمهوری اسلامی ایران و وزیر امور خارجه و توضیح آخرین تحولات مرتبط با این حادثه به نیابت از الکاظمی از رییس جمهوری کشورمان نیز تشکر کرد.

وی تاکید کرد: هیچ فردی در این حمله آسیب ندیده‌ است و مقامات مسئول عراقی پیگیر تحولات هستند.

کشته شدن ۱۷۰ یمنی از جمله ۷۰ کودک طی سه ماه

گزارش صادره از سوی دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل از کشته شدن ۱۷۰ غیرنظامی از جمله ۷۰ کودک و زخمی شدن ۳۵۹ تن دیگر در یمن خبر داد.

به گزارش سایت النشره، در گزارش این نهاد بین‌المللی آمده است، در اثر درگیری‌های روزافزون ۵۲۹ قربانی در نتیجه درگیری مستمر در یمن یعنی‌ ماه‌های ژوئیه، اوت، سپتامبر طی یک سوم سال ۲۰۲۱ رصد شده است. این قربانیان شامل ۱۷۰ کشته، ۳۵۹ زخمی است که ۷۰ تن کشته‌ها کودک و ۴۱ تن زن هستند.

طبق این گزارش، ماه سپتامبر به تنهایی خونبارترین ماه بوده، به طوری که طی آن ۲۳۳ شهروند یمنی کشته و زخمی‌ شده‌اند. شهروندان این کشور همچنان برای هفتمین سال بهای سنگین درگیری‌ها و جنگ در کشورشان را می‌پردازند.

نفوذ هکری جدید «عصای موسی» به سرورهای اطلاعاتی اسرائیلی

گروه هکری «Moses staff» (عصای موسی)، در ساعات پایانی شب گذشته (شنبه، ۶ نوامبر)، با حمله به سرورهای اطلاعاتی شرکت‌های اسرائیلی، اسنادی از جمله شناسنامه، اوراق دفاتر وکلا، چک‌ها، گزارش های مالی و ..به دست آمده در این حمله هکری را فاش کرد.

پایگاه عبری «واللا»، روز یکشنبه به نقل از «مای بروکس - کمبلر» کارشناس سایبری نوشت که گروه هکری عصای موسی، همانند گروه هکری «سایه سیاه» (Black Shadow)، از یک ماه پیش در پی انتشار گزارش‌های متعدد در حساب کاربری خود در اپلیکیشن تلگرام مبنی بر هک موفقیت‌آمیز طرف‌های اسرائیلی، معروف شد.

وی اذعان داشت: گویا تمرکز روی هدف قرار دادن آگاهی عمومی در اسرائیل باید باشد، نه کسب درآمد اقتصادی یا چیزی شبیه آن.

این کارشناس در ادامه افزود: در این مرحله، بیشتر اطلاعات هک شده از سوی این گروه، در خصوص دفاتر مهندسین، مشاوران مالیاتی و وکلا متمرکز است؛ جایی که مقادیر زیادی اطلاعات حساس وجود دارد، اما روش‌های حفاظتی در آنجا با حساسیت داده‌ها مناسب نیست.»

بروکس - کمبلر توصیه کرد: «در صورت آلوده شدن فایل‌ها به بدافزار از دانلود و اسکن فایل‌ها خودداری کنید. دفاتر دارای اطلاعات حساس باید سطح حفاظت خود را بررسی کنند و حداقل مراحل زیر را انجام دهند: از تمام اطلاعات سازمانی نسخه پشتیبان تهیه کنید و مطمئن شوید سیستم‌های اطلاعاتی بروزرسانی شده‌اند و در حال کار هستند و آگاهی و آمادگی کارکنان را در برابر خطرات سایبری افزایش دهید.»

به نوشته وبگاه «عرب ۴۸»، سه شنبه پیش نیز گروه هکری عصای موسی، سه شرکت مهندسی رژیم صهیونیستی را هک و اعلام کرد که این حمله هکری شامل پروژه‌ها، نقشه‌ها، قراردادها، تصاویر، نامه‌ها و تصاویر ویدئوکنفرانس‌ها بوده و اطلاعاتی را که درز داده است، شامل تمامی اطلاعاتی که دارد، نیست و به تدریج باقی اطلاعات را منتشر خواهد کرد.

جروزالم‌پست در این خصوص گزارش کرد که گروه هکری عصای موسی که چند هفته پیش اقدام به هک سایت وزارت جنگ اسرائیل کرده بود، بر خلاف گروه هکری سایه سیاه که اخیراً به چندین شرکت صهیونیستی حمله سایبری کرده‌، تاکنون درخواست پول یا چیز دیگری را نکرده‌ است.

خبرسازی فرانسوی‌ها درباره احضار سفیر ایران در هانوی

خبرگزاری فرانسه در خبری مدعی شد که سفیر جمهوری اسلامی ایران در هانوی در پی توقیف نفتکش این کشور توسط سپاه پاسداران به وزارت خارجه ویتنام احضار شده است. در همین خصوص یک منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اعلام کرد که هیچ احضاری در میان نبوده و سفیر ایران در ویتنام به وزارت خارجه ویتنام دعوت و جزییاتی درباره وضعیت نفتکش توقیف شده داده است.

لازم به ذکر است، در همین خصوص نیز سخنگوی وزارت خارجه ویتنام اعلام کرد که این کشور در حال گفت‌وگو با ایران به منظور حل هر چه سریع‌تر موضوع و اطلاع از سلامت سرنشینان نفتکش است.

وزارت خارجه ویتنام هم از سوی دیگر اعلام کرد که همه خدمه نفتکش این کشور ـ که از سوی ایران توقیف شده ـ سالم هستند و ناخدای این نفتکش از خوش‌برخوردی مسئولان ایرانی رضایت داشته است.

گفتنی است، خبرگزاری فرانسه چندی پیش در خبری مدعی شد که وزارت خارجه ویتنام، با احضار سفیر جمهوری اسلامی ایران در هانوی، از وی خواسته تا درباره نفتکش ویتنامی توقیف شده توضیح دهد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: طرح جهش تولید مسکن کامبیز درم بخش مهاباد مذاکرات وین تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن تحولات افغانستان ایران و آمریکا برجام اسرائیل عربستان طرح جهش تولید مسکن کامبیز درم بخش مهاباد مذاکرات وین سوء قصد به جان نخست وزیر عراق جمهوری اسلامی ایران وزارت خارجه ویتنام نیروهای ترکیه ایران در هانوی حمله موشکی سوء قصد کشته شدن ۱۷۰ رییس جمهوری امور خارجه گروه هکری عصای موسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۳۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟

به گزارش خبرآنلاین عرب نیوز در تحلیلی نوشت: آیا قفقاز جنوبی به خاورمیانه جدیدی تبدیل شده است یا به میدان بازی ثانویه‌ای برای منافع ژئوپلیتیک خاورمیانه تبدیل شده است؟ تحلیلگران اغلب از پرونده سوریه برای پیوند هر دو منطقه استفاده می کنند. ما در هر دو موضوع همان بازیکنان را مشاهده می‌کنیم: ترکیه، روسیه، ایران و در پس زمینه، اروپایی‌ها و ایالات متحده. با این حال، آنچه که به عنوان «خاورمیانه جدید» توصیف می‌شود، رابطه جدید شکل گرفته بین روسیه و ترکیه است.

پس از بحران قره باغ و پیامدهای جنگ اوکراین، یک تغییر ژئوپلیتیکی بزرگ رخ داده است. ارمنستان، آذربایجان و گرجستان اکنون حضور جهانی قوی‌تری دارند و به طور فعال به دنبال تغییر استراتژی‌های سیاست خارجی خود از نفوذ روسیه هستند. آذربایجان روابط خود را با ترکیه، اسرائیل و اتحادیه اروپا تقویت کرده و ارمنستان که از حمایت روسیه ناامید شده است، به وضوح تعامل خود را با اتحادیه اروپا و به ویژه فرانسه گسترش داده است. همچنین، ارمنستان به دنبال گسترش روابط نظامی با هند است. گرجستان نیز با آشفتگی داخلی مواجه است و به دنبال تقویت روابط خود با ایالات متحده، چین و اتحادیه اروپا است.

بسیاری از تحلیلگران معتقد هستند که در دوران پس از جنگ اوکراین، نفوذ روسیه در این منطقه کاهش داشته است و ترکیه، کشوری است که بیشترین سود، به ویژه از طریق اتحاد با آذربایجان، را از وضعیت فعلی این منطقه برده است.

با این حال، آیا این وضعیت برای مدت طولانی تداوم خواهد داشت؟ آیا ارتش روسیه آنقدر بر جبهه اوکراین متمرکز است که در این منطقه حیاتی برای مسکو زمین بیشتری را از دست دهد؟ اگر این فرضیه درست باشد، اثرات این مهم به سایر کشورها و مناطق تحت نفوذ روسیه مانند آسیای مرکزی گسترش خواهد یافت.

به نظر می‌رسد این فرضیه درست نباشد. اگر وضعیت فعلی این منطقه با اتفاقات سال ۲۰۰۸ گرجستان مقایسه بشود، مشاهده می‌شود که روسیه به راحتی شکست نخواهد خورد. با وجود اینکه مسکو قادر به حفظ منافع خود در آنجا بود، ارتش را به آن منطقه گسیل کرد. روسیه نیروی غالب در این منطقه است. این کشور به عنوان دومین قدرت نظامی جهانی رتبه بندی شده است و مجموعه گسترده‌ای از دارایی‌های نظامی خود از جمله بزرگترین نیروی تانک و یکی از بزرگترین زرادخانه های هسته‌ای را حفظ کرده است. بر اساس بررسی‌های نظامی، مسکو با بیش از ۱.۳۲ میلیون پرسنل نظامی فعال و طیف گسترده‌ای از قابلیت های از زمین به هوا به دریا حضور قابل توجهی در صحنه جهانی دارد.

از سوی دیگر، ترکیه هشتمین ارتش قدرتمند جهان را دارد اما ارتش این کشور به خوبی مدرن شده و گسترش قابل توجهی داشته است. با تمرکز بر پیشرفت‌های تکنولوژیکی و اعتماد به نفس، نیروهای مسلح ترکیه با داشتن مجموعه ای متنوع و پیچیده از سخت افزار نظامی و یک صنعت دفاعی قوی به یک بازیگر کلیدی در ناتو و فراتر از آن تبدیل شده اند.

روسیه هنگام تمرکز بر قفقاز، حضور نظامی استراتژیک خود را به ویژه در مناطق آبخازیا و اوسیتیا جنوبی حفظ می‌کند. در آبخازیا، پایگاه نظامی هفتم روسیه میزبان حدود ۴۵۰۰ پرسنل است، در حالی که پایگاه نظامی گارد چهارم اوسیتیا جنوبی میزبان حدود ۳۵۰۰ پرسنل است. علاوه بر این، روسیه دارای پایگاه نظامی ۱۰۲ در گیومری ارمنستان و پایگاه هوایی ۳۶۲۴ در فرودگاه Erebuni در نزدیکی ایروان است که تعداد پرسنل آن از ۳۲۱۴ تا ۵۰۰۰ نفر تخمین زده شده است. این پایگاه‌ها نقش مهمی در نفوذ روسیه دارند. در همین حال، ترکیه هیچ پایگاه نظامی رسمی در منطقه قفقاز ندارد. با این حال، این کشور همکاری نظامی نزدیک با آذربایجان، از جمله تمرینات نظامی مشترک و توافقنامه های دفاعی را حفظ می‌کند. این مشارکت به ویژه در طول درگیری قره باغ آشکار بود، جایی که حمایت ترکیه نقش مهمی در پیروزی باکو در درگیری‌های پیش از سپتامبر ۲۰۲۳ ایفا کرد، زمانی که کنترل کامل منطقه مورد مناقشه با ارمنستان را به دست آورد. حضور نظامی ترکیه در منطقه بیشتر به اتحاد و حمایت استراتژیک مربوط می شود تا پایگاه های فیزیکی.

از بسیاری جهات، ما امروز در یک مقیاس بزرگتری از عواقب جنگ گرجستان در سال ۲۰۰۸ زندگی می‌کنیم .این یک پیچ و تاب جالب است زیرا ترکیه برای روسیه همان استراتژی روسیه را برای ایالات متحده در میادین مختلفی چون سوریه و آفریقا اعمال می‌کند. هر دو کشور به دنبال جلوگیری از درگیری‌های مستقیم هستند و یک روش عملیاتی پیدا کرده اند که مقابله غیرمستقیم را با همکاری در عرصه‌های دیگر ترکیب می‌کند. ما باید به یاد داشته باشیم که این منطقه از لحاظ تاریخی یک میدان نبرد برای قدرت های امپراتوری، از جمله امپراتوری عثمانی، ایران و روسیه بوده است. به همین دلیل است که با گسترش احتمالی جنگ در اوکراین، مقایسه وضعیت قفقاز جنوبی با خاورمیانه مناسب نیست. در عوض، ما باید جنگ روسیه و ترکیه در قرن نوزدهم را به یاد داشته باشیم. این جنگ در قفقاز انجام شد. یک چیز روشن است: نفوذ روسیه در یک چشم بر هم زدن کاهش نخواهد یافت، به ویژه که مسکو با افزایش چشمگیر ظرفیت نظامی صنعتی خود اکنون اقتصاد جنگی دارد.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902311

دیگر خبرها

  • وزیر اسرائیلی: به حمله ایران پاسخ دادیم
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • اکثر معترضان اسرائیلی مخالف حمله زمینی به رفح هستند
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • مقام یمنی: حمله ایران به اسرائیل اثرگذار، قدرتمندانه و تاریخی بود
  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • قسام مواضع اشغالگران در کیبوتس نیریم را هدف قرار داد
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • نویسنده اسرائیلی: پیروزی در رفح در انتظار ما نیست/ نتانیاهو از ترس فلج شده است