Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمد سرور رجایی، نویسنده و شاعر افغانستانی ساکن ایران که با کتاب خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس مورد تقدیر قرار گرفت روز پنجشنبه ۷ مردادماه، در پی ابتلا به کرونا در سن ۵۲ سالگی درگذشت و روز جمعه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی، این شاعر و نویسنده برجسته فارسی زبان معاصر را «منشأ خیر و برکت و ایجاد دوستی و مودت، میان شاعران و نویسندگان ایران و افغانستان» خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از اهالی فرهنگ و ادب به درگذشت این نویسنده که نمادی از دوستی دو ملت ایران و افغانستان بود، واکنش نشان دادند و یاد مجاهدت‌های او را در مسیر جمع آوری اطلاعات و خاطرات مربوط به شهدای ایرانی جهاد افغانستان و شهدای افغانستانی دفاع مقدس گرامی داشتند.

غلام‌حسین شیرزاد مقدم روز یکشنبه در سومین روز درگذشت این نویسنده به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: محمد سرور رجایی عمری کوتاه ولی پربرکت و تاثیرگذار داشت. او طی ۵۲ سال عمر خود یک مجاهد به تمام معنا در عرصه فرهنگ به ویژه شعر و ادبیات و ادبیات داستانی بود. وی در بین فرهنگستان افغانستان مشهور به آوینی افغانستان بود. او فردی پرتلاش، خستگی ناپذیر، مخلص، خوش برخورد و خوشرو بود و در مدت هفت ماهی که به عنوان رایزن فرهنگی فعالیت می کنم، دو بار با سرور رجایی دیدار داشتم و قرار بود آخرین اثر وی را در افغانستان رونمایی کنیم که اجل مهلت نداد.

وی افزود: مرحوم رجایی ۲۷ سال از عمر خود را در ایران زندگی کرد. او یک شاعر، نویسنده و پژوهشگر دردمند افغانستان بود و ضمن این که در عرصه شعر و نویسندگی و روزنامه نگاری صاحب اندیشه و تفکر بود، یک مدیر دوراندیش نیز بود. رجایی در حوزه های مختلف مدیریت می کرد و در افغانستان برخی مراکز فرهنگی را ایجاد کرد ولی در بسیاری از موارد به صورت گمنام کار می کرد. او از اعضای موسس خانه ادبیات افغانستان، خانه شعر و ادب افغانستان و از بنیانگذاران مجله باغ افغانستان برای کودکان بود.

نماد همبستگی ایران و افغانستان

شیرزاد مقدم ادامه از مرحوم سرور رجایی به عنوان نماد همبستگی دو ملت هم دین، همزبان و همسایه ایران و افغانستان یاد کرد و گفت: او در عمق بخشی به روابط فرهنگی و معنوی دو ملت تلاش های فراوانی داشت و آثار ارزشمند و گرانسگی در این زمینه دارد.

وی با بیان این که ویژگی های سرور رجایی برای جوانان الگوی خوبی در حوزه فرهنگ و شعر و ادبیات است، به برخی آثار او اشاره کرد و گفت: کتاب از دشت لیلی تا جزیره مجنون شامل خاطرات رزمندگان افغانستانی هشت سال دفاع مقدس است که سرور رجایی به تصویر کشیده و محسن اسلام زاده نیز مستندهای مختلفی از این خاطرات ساخته است. کتاب در آغوش قلب ها مجموعه شعر و خاطرات مردم افغانستان درباره امام خمینی(ره) است و در مناسبت های مختلف مانند سی و دومین سالگرد رحلت امام به عنوان منبع مسابقه کتابخوانی استفاده کردیم که با استقبال جوانان روبرو شد. 

رایزن فرهنگی سفارت ایران در افغانستان ادامه داد: کتاب ماموریت خدا مربوط به زندگی نامه احمدرضا سعیدی شهید ایرانی است که در دوران جهاد مردم افغانستان به شهادت رسید و قرار بود این کتاب رونمایی شود. همچنین کتاب خاطرات شهید سید علی شاه موسوی گردیزی درباره این فرمانده برجسته دوران جهاد افغانستان است. مرحوم رجایی قلم بسیاری روانی برای همه مردم به ویژه جوانان و نوجوانان داشت و مجموعه شعرهای کودکان افغانستان را با عنوان گل های باغ کابل منتشر کرده بود.

اظهار ارادت به شهدا و مدافعان حرم

وی با اشاره به ویژگی های اخلاقی مرحوم سرور رجایی گفت: او عاشق خدا و شهدا بود و به شدت به امام خمینی(ره) دل بسته بود و عاشق رهبر معظم انقلاب بود. به همین دلیل آثار ۲۰ ساله رجایی مربوط به خاطرات رزمندگان افغانستانی بود که در هشت سال دفاع مقدس حضور داشتند و اخیرا نیز در زمینه خاطرات مدافعان حرم افغانستانی فعالیت می کرد.

تلاش های مهاجر پرتلاش برای گسترش فرهنگ دو ملت همخانه

شیرزاد مقدم افزود: این مجاهد پرتلاش خلاق ۲۷ سال مهاجر بود. مهاجرت مشکلاتی دارد ولی وی در مسیر این مشکلات بسیار صبور بود و هیچ وقت زبان گلایه نگشود و همیشه لبخند بر لبانش بود. فردی بسیار متعهد و انقلابی بود و در عرصه گسترش فرهنگ دو ملت ایران و افغانستان یک جهادی بود و به تعبیر رهبر معظم انقلاب که در کتاب سفیر روشنگری فرمود ما همه ملت های مسلمان هم‌کیشیم ولی ملت افغانستان استثناء است ما با ملت افغانستان هم‌خانه هستیم از همه جهت، رجایی تلاش می کرد که دو ملت نه فقط همزبان و همسایه که همخانه باشند.

وی افزود: رجایی در حوزه تعمیق گسترش فرهنگ و زبان و ادبیات فارسی (فارسی دری به تعبیر افغانستانی ها و فارسی خراسانی به تعبیر ما) اهتمام داشت و او به عنوان یک رزمنده در عرصه فرهنگ در مقابل هجمه به زبان و ادبیات فارسی و حوزه تمدنی فارسی زبان کار می کرد. همچنین او انسان بسیار دشمن شناس و زمان شناس بود. از طرف دیگر فردی به شدت ساده زیست و بی ادعا بود. بنا بر این معتقدم هم زندگی و هم آثارش می تواند الگویی برای فرهنگ و شعر و ادبیات به ویژه جوانان ایرانی و افغانستانی باشد.

تفکر سرور رجایی شکل گرفته است

این فعال فرهنگی درباره پرکردن جای خالی رجایی گفت: البته جای خالی وی به این راحتی پر نمی شود ولی او نسلی را تربیت کرد که به فرهنگ و ادبیات مانوس هستند. مردم افغانستان به ویژه شیعیان هزاره اهل فرهنگ و ادبیات هستند. مثلا شاهنامه خوانی در آنجا مرسوم است و حتی نسل جوان با شعر و ادبیات انس دارند. به نظرم تفکر رجایی شکل گرفته به گونه ای که برنامه های شعر و نقد ادبی و سایر برنامه های فرهنگی برگزار می شود. با این حال معتقدم او یک شخصیت استثنایی بود و همانگونه که کسی نتوانست جای شهید سید مرتضی آوینی را پر کند ولی آوینی هایی رویش پیدا کردند، امیدوارم رجایی هایی نیز جای سرور رجایی را پر کنند.

برچسب‌ها افغانستان ادبیات کودک و نوجوان ادبیات داستانی شعر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان ادبیات کودک و نوجوان ادبیات داستانی افغانستان ادبیات کودک و نوجوان ادبیات داستانی شعر ایران و افغانستان شعر و ادبیات سرور رجایی دفاع مقدس دو ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۴۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟

روزنامه‌نگار سایبرنیوز برای اینکه ببینیم کدام پلتفرم اندروید یا iOS امن‌تر هستند، آزمایش جالبی را انجام شده است. او در این آزمایش، صد اپلیکیشن برتر اپ استور اپل و پلی استور گوگل را به ترتیب روی یک آیفون SE و یک گوشی اندروید که هر دو ریست فکتوری شده بودند، نصب کرد. سپس گوشی‌ها را بدون دست زدن رها کرد و بررسی کرد که هرکدام چند مرتبه به سرورهای خارجی وصل می‌شوند و این سرورها در کجا قرار دارند.

اندروید یا iOS ؟ امن‌ترین پلتفرم موبایل

شاید طرفداران اندروید با دیدن این نتایج خوشحال شوند که به‌طور میانگین، iOS به ۴۲ درصد سرور خارجی بیشتری نسبت به اندروید درخواست ارسال می‌کند، اما فعلاً برای جشن گرفتن زود است.

به گزارش گجت نیوز، ناپریس می‌گوید که در طول پنج روزی که آیفون را بدون دست زدن رها کرده بود، تمام ارتباطات خروجی آن با سرورهای خارجی را ردیابی کرده است. او محاسبه کرده که گوشی اپل به‌طور میانگین روزانه ۳۳۱۸ درخواست ارسال کرده است، در حالی که این رقم برای گوشی اندرویدی که سه روز بدون استفاده مانده بود، به‌طور میانگین روزانه ۲۳۲۳ درخواست بوده است.

اما اگر طرفدار اندروید هستید و فکر می‌کنید برنده این رقابت هستید، باز هم زود نتیجه‌گیری کرده‌اید. این متخصص می‌گوید، تعداد درخواست‌های آیفون به کشورهای نامعتبر در مقایسه با آزمایش اندروید، پایین‌تر بوده‌اند!

آیفون اکثراً با سرورهای اپل ارتباط برقرار می‌کند

نتایج نشان می‌دهد ۶۰ درصد از درخواست‌های خروجی آیفون به‌عنوان بخشی از عملکردهای استاندارد، به سرورهای اپل ارسال می‌شد. تنها ۲۴ درصد از درخواست‌های گوشی اندرویدی به سرورهای گوگل فرستاده شده بود و باقی‌مانده به اپلیکیشن‌های جانبی وصل می‌شدند.

برای مثال، در حالی که آیفون به‌طور میانگین روزانه یک بار با یک سرور روسی متعلق به شرکت فناوری چینی علی‌بابا ارتباط برقرار می‌کرد، دستگاه اندرویدی در طول سه روز، ۱۳ برابر بیشتر، یعنی ۳۹ بار به یک سرور در روسیه پینگ می‌زد. همچنین در حالی که آیفون هیچ ارتباطی با سرورهای چینی نداشت، گوشی اندرویدی به طور میانگین روزانه پنج بار با یک سرور در چین در تماس بود.

آیفون همچنین بسیار کمتر از گوشی اندرویدی با سرورهای شبکه‌های اجتماعی ارتباط برقرار می‌کرد. به‌طور متوسط، آیفون در روز 20 بار با سرورهای فیس‌بوک تماس می‌گرفت، در حالی که این رقم برای دستگاه اندرویدی به‌طور متوسط 200 بار در روز بود. در مجموع آیفون 36 بار با تیک تاک ارتباط برقرار کرد که البته سرور متعلق به ByteDance که به آن متصل می‌شد، در چین قرار نداشت.

گوشی اندرویدی تقریباً 800 بار با تیک تاک ارتباط برقرار کرد. اسنپ‌چت تنها پلتفرم شبکه اجتماعی بود که نتایج متفاوتی داشت؛ در حالی که آیفون روزانه بیش از 100 درخواست به سرور اسنپ‌چت ارسال می‌کرد، دستگاه اندرویدی به ندرت با سرور اسنپ‌چت ارتباط می‌گرفت.

نکته جالب اینجاست که در روزهایی که آیفون بدون استفاده رها شده بود، اسنپ‌چت، جیمیل و وان‌درایو به ترتیب با مصرف ۳۸، ۳۴ و ۱۱ درصد، بیشترین باتری را مصرف کردند. در برخی روزها، اسنپ‌چت حتی برای بیش از یک ساعت در پس‌زمینه فعال بود.

موضوع نگران‌کننده این است که اگر تلفن شما با سروری در روسیه یا چین ارتباط برقرار کند، داده‌های شما ممکن است در دسترس سازمان‌های دولتی آن کشورها قرار گیرد. آقای Naprys، یک محقق امنیتی نظریه‌ای در مورد تفاوت قابل توجه بین برنامه‌های تماس‌گیرنده با سرورهای خارجی در iOS و اندروید دارد.

او می‌گوید: «هیچ برنامه‌ای در اپ‌استور اپل را نمی‌توان به‌طور کامل به‌عنوان یک ابزار تبلیغاتی آشکار در نظر گرفت. همه برنامه‌های موجود در اپ‌استور توسط پلتفرم‌های بزرگ و شناخته‌شده‌ای توسعه یافته‌اند و کاربردی‌تر از چراغ‌قوه‌های تبلیغاتی، برنامه‌های شوخی یا نمایشگرهای بی‌کیفیت PDF در گوگل‌پلی هستند».

اجازه دانلود مستقیم برنامه‌ها در آیفون: آیا اپل باید به این قابلیت تن دهد؟

خبرنگار Cybernews اضافه می‌کند، این موضوع همچنین می‌تواند به خاطر سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر اپل در قبال توسعه‌دهندگان، در اکوسیستم بسته خود به‌طور کلی و به ویژه در رابطه با حریم خصوصی باشد. اپل همواره از رویکرد باغچه محصور خود در قبال اپ‌استور دفاع کرده است و می‌گوید این رویکرد برای اطمینان از ایمن بودن برنامه‌های قابل نصب در فروشگاه ضروری است. بدیهی است، قانون بازار دیجیتال (DMA) در اروپا به کاربران آیفون در 27 کشور اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد تا در صورت تمایل، از این حفاظت چشم‌پوشی کنند.

این درحالیست که کاربران آیفون خارج از اتحادیه اروپا، همچنان مجاز به دانلود مستقیم برنامه‌ها از فروشگاه‌های غیررسمی نیستند. برای این کاربران چنین سوالی به‌وجود آمده که آیا با اجازه دانلود مستقیم برنامه‌ها توسط اپل در سایر مناطق، امنیت ناشی از بررسی اپل روی برنامه‌های جانبی از دست می‌رود؟ آیا اپل باید با توجه به اینکه کاربران هزینه دستگاه‌های خود را پرداخت کرده‌اند و با ریسک نصب بدافزار روی گوشی‌های خود مشکلی ندارند، باید به آن‌ها امکان دانلود مستقیم برنامه‌ها را بدهد یا خیر؟

همانطور که آزمایش انجام‌شده توسط این محققان نشان می‌دهد، آیفون در مقایسه با اندروید، با سرورهای کمتری در مکان‌های مشکوک ارتباط برقرار می‌کند. و این موضوع می‌تواند در به دست آمدن اطلاعات شخصی شما توسط مقامات دیگر کشورها، تفاوت ایجاد کند.

تیم تحقیقاتی Cybernews می‌گوید: «اگر داده‌های شما روی یک سرور در روسیه قرار بگیرد، این خطر وجود دارد که توسط مقامات یا حتی سازمان‌های تجاری که ملزم به رعایت GDPR و قوانین مشابه حفاظت از داده‌ها و حریم خصوصی نیستند، قابل دسترسی باشد. هیچ اجازه‌ای از شما گرفته نخواهد شد».

این تیم همچنین می‌گوید، ممکن است برخی از کاربران حتی با ارسال داده‌های تشخیصی، موقعیت مکانی یا سایر داده‌های تله‌متری آیفون به کوپرتینو (مقر اصلی اپل) نیز احساس راحتی نکنند؛ زیرا این داده‌ها ممکن است توسط مجریان قانون درخواست شود. میزان این ریسک‌پذیری به عهده کاربر است تا تصمیم بگیرد. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خوشحالی وصف‌ناپذیر مردم سیستان و بلوچستان از پر آبی هامون + تصاویر
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟
  • مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌الله صادق رزاقی در کرج برگزار می‌شود
  • اندروید امن‌تر است یا iOS؟
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • در فقدان خاموشی یک صدای ناب از موسیقی شریف خراسان
  • رقیب خسرو حیدری در 38 سالگی مثل 20 ساله‌ها
  • مرحوم قلی‌پور کیمیای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بود
  • عفاف و پاکدامنی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ اصیل مردم کرمانشاه است